fbpx
muškarac na fotelji

Kako da brada raste brže: reset brade

Reset brade može biti vaša opcija u koliko se pitate kako da brada raste brže. Rast brade je prirodan proces koji se odvija lagano i moguće ga je poboljšati kvalitetnim biljnim uljima i odgovarajućim stilom života. Popularno je mišljenje da se gustina brade može poboljšati čestim brijanjem, pa čak i ukoliko je već značajne dužine. Ovakav čin zvuči kao ludost, jer ponovno puštanje već duže brade zaista zvuči radikalno. Čini se dosta razumnije da poslušate naše savete.

 

STRPLJENJE, I JOŠ MALO STRPLJENJA

Razmišljate da obrijete bradu? Povratak na početak nakon dužeg gajenja brade će podrazumevati još duži period do povratka na staru dužinu. Često se dešava da rast bude neravnomeran na različitim delovima lica. Samo polako! Većina promena u toku rasta je privremena, i uz svakodnevnu higijenu prolazna. Svakako se vredi strpeti za sjajnu bujnu bradu koja je neprikosnoven ukras lica.

 

 

 

 

kako BRIJANJE POMAŽE DA BRADA RASTE BRŽE?

U tinejdzerskom uzrastu brada je u anagenoj fazi  i javlja se sve više dlačica. U koliko se brijete, prirodno ćete ih primećivati sve više jer one jednostavno rastu i više se njima bavite nego da sto pustili da rastu u dužinu i bacite pogled tu i tamo. Sama dužina dlake utice na to da u tom ranom periodu, deluje ređe. Tako da u ovom slučaju ne utiče brijanje, već testosteron koji menja celo telo. Pogledajte faze u rastu brade OVDE.

 

 

 

 

 

Da brijanje utiče na rast, muškarci koji se svakodnevno briju bi apsolutno doživeli da nakon nekoliko godina njihova brada buja. Da ne pominjem kako bi ćelavost bila iskorenjena!

 

 

 

 

Brijanjem se sve izrasle dlake svode na istu dužinu i u zavisnosti u kojoj su fazi,  nastavljaju rast ili privremeno ne nastavljaju. Brada veće duzine, u koliko nije trimovana redovno, može se takođe činiti ređa u odnosu na onu kojoj je poklonjeno samo par minuta nedeljno više.

 

 

 

 

Sve u svemu, odgovor je ne. Nema ni naučnog, niti nekog drugog dokaza se brijanjem ubrzava rast brade. Ali postoje drugi načini da brada raste brže, bude bujnija i jača, a većina njih ujedno deluje super povoljno i na lice i ostatak tela.

KAKO ISHRANA I VEŽBANJE utiču da  BRADa raste brže

 

Životni vek svake naše dlake je zapisan u genima, i u velikoj meri zavisi na kom je delu našeg tela. Brada se sastoji od dlaka koje ostaju na licu do dve godine, a za to vreme rastu zahvaljujući dotoku krvi u folikul. Brada raste brže i jača je što je hranljivih materija i kiseonika više.

 

 

Direktna je veza između hranljivih materija i kiseonika koje prenosi krv do korena dlake i njenog rasta. Sama dlaka se sastoji većim delom od keratina, kao i nokti. Proteini zauzimaju značajno mesto u njihovoj izgradnji pa je ishrana orašastim plodovima, jajima, ribom i kvalitetnim mesom odličan korak ka fenomenalnoj bradi-sjajnoj i jakoj. Uz njih treba dodati minerale i vitamine iz svežeg voća i povrća.

 

 

 

 

 

Redovna fizička aktivnost doprinosi zdravlju celog organizma, pokreće metabolizam, pomaže izbacivanju toksičnih nusprodukata rada ćelija, jača krvne sudove i mišiće, poboljšava tonus kože, i apsolutno pomaže i rastu brade, samim tim. U koliko jedan aktivan dan isprati noć sa dobrim snom efekat vežbanja će biti još veći.  Odmor olakšava i borbu sa  stresnim situacijama, jer se i um uz telo dovodi u ravnotežu. Poznat je loš efekat stresa na kosu, i može da utiče i na rast brade.

 

 

 

 

VREME ZA PROMENU

 

Jedna od stvari nad kojima uvek možemo imati kontrolu su promene na sebi. U koliko je klupko svakodnevnih aktivnosti zamršeno, nekada je važno stati i preuzeti uzde. Odraz u ogledalu je svakako nešto što je lična odgovornost i ako želimo muževniji, ozbiljniji, dostojanstveniji izgled brada može biti očigledan korak. Ne samo da menja sliku o sebi već i način kako nas društvo doživljava. Različiti stilovi donose različito oblikovanje, pa dajte mašti (ili berberu) na volju!

 

Pogledajte kako negovati bradu OVDE.

kako da brada raste brže

Irtirajući svrab brade

 

U zavisnosti od klime i rutine koju imate u održavanju brade može se desiti da vam je češanje svakodnevnica. To je svakako nezgodno, naročito ako se uzme da dosta bradonja često dodiruje svoju bradu, jer prosto-tu je! Ako se na to doda češanje izazvano neprijatnim osećajem, lako je shvatiti zašto poneko odustaje od brade bilo na početku, ili čak nakon meseci rasta. 

 

 

Brijanje jeste jedan od načina da se taj problem reši, ali je podjednako jednostavno doći do seruma za bradu koji će ne samo umiriti iritiranu kožu, već i omekšati dlake i usmeriti ih u pravom pravcu.

 

Održavanje brade

 

Higijena brade je , pre svega, svakodnevno umivanje. Brada je vrlo zgodno mesto za mrvice za vreme obroka, sitne čestice prašine, znoj… U koliko izostane pranje sve te sitne nečistoće će veoma lako izazavati iritaciju kože, a o mirisu da i ne govorimo. Nema svrhe da želite da brada raste brže ako će biti neuredna i ružiti vas.

 

 

Nakon umivanja potrebno je iskontrolistati tu samovoljnu gomilu dlačica! One su krute, i bez sprane prirodne masnoće veoma teske za usmeravanje. U zavisnosti od dužine neophodno je i češljanje, ali svakako i nega serumom ili uljem za bradu.

ULJA koja čine da brada raste brže

 

Nije slučajnost što se biljna ulja za negu brade toliko koriste. Pre svega ona hidriraju i omogućavaju lakšu manipulaciju i urednost brade. Nestaje krtost i boja brade dobija na živosti. U koliko je serum napravljen od pažljivo izabranih sastojaka on će učiniti čuda i za kožu ispod brade, sprečiti pojavu bubuljica i iritacije. Vitamini i aktivni sastojci seruma će pospešiti rast i zaštititi dlaku od lomljena i oštećenja, bilo od sunca ili čestica iz vazduha.

 

Balzami za negu brade su malo drugačije strukture i najčešće sadrže i pčelinji vosak koji kao emolijent štiti dlaku od gubljenja vlage. Preporučuje se u uslovima toplije klime gde je vazduh suvlji.

 

Zajedničko ovim proizvodima je hidratacija i najčešće prijatan miris. U koliko se radi o proizvodima prirodne kozmetike, zbog odsustva komercijalnih parfema miris je diskretniji i sa cvetnom, drvenastom ili citrusnom notom. Pošto se radi u nezi lica, savetujemo da obratite dosta pažnje na sastav!  Olakšaće vam svaki dan i dati kontrolu nad oblikom koji želite da postignete.

Lako je napraviti sledeći korak u koliko je smer pravi!

Оставите коментар