fbpx
Skvalan ulje za lice u serumima

Skvalan ulje za lice

Skvalan ulje za lice spada u supstance koje fenomenalno hidriraju kožu i izuzetno su važne za zdravlje kože. Skvalan ulje je biljni emolijens koji utiče na rad ćelija kože i koji održava njenu barijernu funkciju. Ima snažan afinitet prema ćelijama kože: sprečava gubitak vlage i na taj način vraća fleksibilnost koži. U nastavku možete pročitati kako skvalan usporava pojavu znakova starenja, od čega nastaje i u kojoj ga je formi najbolje koristiti.

Koje su prednosti ulja skvalan

Skvalan ulje ima odlična emolijentna svojstva. To znači da održava kožu vlažnom i hidriranom. Tome doprinosi činjenica da se brzo upija i dugo apsorbuje. Odlično je za prenošenje vitamina i aktivnih sastojaka seruma i krema u kožu. Veoma je otporan na autooksidaciju i zbog toga trajan u serumima bez konzervansa. Odlično prodire kroz kožu i veoma je razmaziv. Nakon nanošenja ostavlja svilenkast osećaj na koži, bez traga masnoće.

 

Skvalan ulje povećava elastičnost i volumen kože, naročito suve, žućkaste i opuštene. Smanjuje fine bore, i čak utiče i na crvenilo. Smanjujuči upale, lečeći ih, pomaže uklanjanju crvenila i ožiljaka od akni.

 

Osim toga što sprečava isušivanje kože, skvalan pomaže i zaštiti. Sprečava uticaj zagađenja i toksičnih čestica iz vazduha jer podržava barijernu funkciju kože

Šta je to skvalen a šta skvalan ulje za lice?

Skvalen je deo ulja-masnoće koju prizvode naše lojne žlezde. To ulje je neohodno za normalno funkcionisanje i zdravlje kože. Služi za hidrataciju, omekšavanje i zaštitu kože.

 

Naše telo ga najviše proizvodi u tinejdžerskom dobu. Tokom našeg života, telo često menja količinu supstanci koje stvara. U tridesetima njegova proizvodnja počinje da opada. Kao posledica toga, koža postaje grublja i suva.

I kako se to skvalen razlikuje od skvalan ulja?

Skvalen ne proizvode samo ćelije ljudi. Tradicionalno se skvalan prizvodio iz jetre ajkule. Čak je i ime dobio iz tog razloga: Squalus-Squalane. Iz etičkih razloga je proizvodnja preusmerena na biljna izvore, čim su biljni prepoznati. Koristi se od pedesetih godina dvadesetog veka. Telo prepoznaje slične molekule i lakše iskoristi sastojke iz samog ulja.

 

Najveća koncentracija biljnog skvalena je u ulju amaranta: 8 %. Više je biljaka koje su izvor ovog dragocenog ulja: šećerna trska, masline, pirinač. U našim serumima koristimo skvalan dobijen iz sećerne trske: Serum Multivitamin, Bio Retinol serum, Anti-akne Serum i Eliksir za bradu sadrže ulje skvalan.

Skvalan ulje iz secerne trske

Međutim, pošto je molekul sam po sebi nestabilan, neophodno ga je hidrogenizovati. Na taj način je iz skvalena nastalo skvalan ulje za lice. Skvalan je stabilna verzija koja na isti način doprinosi balansiranju kože. I samo kao takav se može bezbedno koristiti u proizvodima za negu kože.

 

U koliko se ne bi vršio proces hidrogenizacije samo ulje bi brzo oksidisalo. Zbog toga bi bilo nemoguće koristiti ga duže vreme, i sama primena ne bi imala efekta.

Zašto je skvalan odličan za kožu

U koliko je koža pravilno hidrirana, izgledaće zdravo, baršunasto i svilenkasto. Antioksidanti u samom ulju skvalana za lice poništavaju dejstvo slobodnih radikala. Slobodni radikali su jedan od glavnih činilaca poremećaja funkcija kože. U koliko zaustavimo ubrzano starenje kože, podržaćemo njeno zdravlje.

 

Skvalan ulje doprinosi i detoksifikaciji kože. Same ćelije kože proizvode nusprodukte koje je neophodno odstraniti, što skvalan ubrzava.

 

Redovnim korišćenjem ostali procesi se ubrzavaju. Tako je proizvodnja i obnavljanje kolagena pospešena pa je koža čvršća. Koristite svakodnevno proizvode sa uljem skvalana za pun efekat ovog ulja.

da li je ulje skvalan samo za lice

Skvalan ulje nije samo za lice. Možete ga koristiti i na telu, kosi i noktima.

 

Hidrirajući kosu povećava njen sjaj i sprečava pucanje. Naša izloženost zagađivačima, stresu, kao i loš izbor hrane utiče na strukturu vlasi u kosi. Zato je važno dohranjivati je, za šta je skvalan odličan izbor.

 

Nokti su izlozeni stalnim fizičkim oštećenjima, i dobro će im doći podrška kvalitetne nege sa uljem skvalan.

Telo ima komplikovane mehanizme po kojima funkcioniše. Neki od njih su zaduženi za hidriranje kože. Ipak, često dolazi do poremećaja tih mehanizama bilo zbog spoljašnjih, bilo unutrašnjih faktora. Tada, ako nismo ranije, obavezno počinjemo sa dodatnim hidriranjem.

 

Skvalan je odličan emolijent. Takođe je i jak antioksidant, koji ima antitumorna svojstva kada je reč o zaštiti  kože.

 

Jedan od najvažnijih činilaca zdrave kože je hidrirana koža.

Skvalan ulje za akne i masnu kožu lica

U slučaju da imate sklonost ka aknama, pogrešna nega može samo pogoršati situaciju. Ulje skvalana je provereno sigurno koristiti na osetljivoj i koži sklonoj aknama. Zbog anti-inflamatornog dejstva ulje skvalana smanjuje otoke, inflamacije i reguliše pojavu novih akni. Crvenilo se smanjuje i kožni biom dolazi u balans.

 

Pri samoj pomisli na ulje javlja se slika masne kože i zapušenih pora. Ali ulja za negu kože nisu deo te slike koja je zabluda! Ulje sklavana je lagane teksture i nekomedogeno. Brzo se upija i podržava kožni balans, reguliše proizvodnju sebuma i ne zapušava pore.

 

Ulje ulazi u pore i lagano ih otpušava-potpuno obrnuto čestom viđenju ulja! Koža je ravnomerno hidrirana i ojačana.

Ovo ulje ne zapušava pore. Ono što ih zapušava su mrtve ćelije kože i bakterije. Pobrinite se da svakodnevno čistite kožu nežnim sredstvima za pranje.

 

Vršite piling jednom nedeljno da budete sigurni da su sve mrtve ćelije odstranjene. Pazite da proces bude nežan, laganim maskama ili sredstvima. Nema potrebe za agresivnim trljanjem, ono je kontraproduktivno. Nežno tapkajte kada brišete lice , čistim pamučnim peškirom.

Da li je ulje skvalana dobro za kožu sa ekcemom

Zbog činjenice da ima antiupalna svojstva, skvalan ulje može smiriti upalne procese na koži. Takođe, suva koža je čest simptom promena na koži izazvanih upalama. To mogu biti:

Skvalan ulje za lice u ruci

za koji tip kože je skvalan ulje

Zahvaljujući ovlažujućim i zaštitnim svojstvima, pre svega je odličan za suvu kožu. Idealno kod ulja skvalan je što je pogodno za upotrebu na svim tipovima kože-čak i na osetljivoj koži i koži sklonoj aknama. Ispitivanja su pokazala da ovo ulje nije iritans i može se slobodno koristiti bez ograničenja.

U slučaju masne kože, uvek postoji dilema da li koristiti ulje?

Apsolutno da. Nanoseći ulja na čistu kožu, ne doprinosimo njenom daljem zamašćivanju. Čak delujemo u suprotnom pravcu: koža će apsorbovati minerale i vitamine i regulisati lučenje sebuma. Higijena je izuzetno bitna, bilo koji tip kože da imate.

Precizno kombinovanje količina i odnosa ulja je rešenje za negu kože. Oslonite se na nas, mi godinama ispitujemo kombinacije i efekte seruma. Vaša koža će vam biti zahvalna!

Оставите коментар